29 Mayıs 2012

Kara Sinek



Evin belli bir bölgesinde olduğum zaman dilimde evin belli bir diğer bölgesinde bir adet kara sinek göremediğim belirli bir yuvarlak yol haritasında durmadan dönüyor. Normalde bu durumdan gıcık olacak bir yapım yok dışarıda milyonlarca ev varken benim evimi seçen kara sineğe düşman olacak değilim. Kendimi şanslı ve seçilmiş kişi olarak bile görüyorum. Hoş geldin kara sinek deyip bilgisayar başına  geri döndüm.

Windows'un kendi bile anlayamadığı bir hata veriyor bilgisayarım. Hayır benim bu konuda bir minim fikrim bile yok! Gecenin bu vaktinde Bill Gates'liğin lüzmu yok. Çekerim fişini bak tehdidimin ne kadar anlamsız olduğunu bilgisayarla mı konuşuyorum ben? durumumu gözlemverdikten sonra kafamı çevirdim odanın aynı belli olan yerinde bizim kara sinek hala dönüşlerine devam etmekte. Bilgisayarı siktir edip kara sineğe odaklandım. Bir yere konmuyor, bir şey yemiyor içmiyor benle bir yakınlaşma derdi gibi bir durumda ortada yok. Salak salak odanın belli yerinde dönüp duruyor. 

Dakikaları saatler geçe ben bilgisayarımdaki anlamsız hatanın nedenini anlamlandırdıktan sonra kolamı tazelemek üzere buzdolabına giderken aklıma yeniden geliyor kara sinek. Dönüp odanın belli yerine tekrar bakıyorum, bizim salak kara sinek hala aynı şeyleri yapmakta. Bu durum bana gıcıklık vermeye başlıyor bir anda gereksiz bir şekilde huzurum kaçıyor, huzurumun kaçmasına sinirlerim acayip sinirleniyor, aniden deli bir öfkeye kavuşturuyorum bünyeyi. Şu anda evin asayişini bozan kara sinek! evi terket! uyarısında bulunuyorum. Kara sinek beni takmıyor, takılıyor bildiği gibi. Evde herhangi bir haşerat kovucu madde ya da silah bulunmuyor. Silahsız olduğumu anlamasın diye masada ki gazeteyi dürüp bir silah haline getiriyorum. Şimdi sıçtın kara sinek! Bin bir türlü farklı hamleme anında cevap verip, kendini çok iyi savunuyor çevik kara sinek!
Yorulmaya başlıyorum gardımın düşmesine izin vermemem gerek bu kara sinek evi ele geçirmek istiyor olabilir gibi düşünceleri kafamdan silip, slip mayom olmadığı için kendimi birden şanslı hissediyorum. Kara sinek şimdi tuvalete gidiyorum ve döndüğümde evi terket! Bu son uyarı! çağrısında bulunuyorum. 

Tuvaletten çıkar çıkmaz gördüğüm manzara karşısında hayrete düşüyorum. Odanın belli yerinde dolanan çevik kara sinek üç beş arkadaşıyla az önceki savaşımızdan canlı kurtulmasının zafer uçuşlarını yapıyorlar! Gayet ciddi bir krize dönüşüyor bu durum.


Ne zaman isterlerse gelip gidebileceklerini, evime ben yokken kız atabileceklerini, tüm artıklarımı yiyebileceklerini söyleyerek bir uzlaşma talep ediyorum. Onlarda bu maddeleri kabul ettiklerini ama evdeki ampulun değişmesi gerektiğini, daha zengin sofralar kurmam gerektiğini, camın birinin sürekli açık kalması gerektiğini söyleyeceklermiş hissine kapılıyorum bir an ve ani bir manevra ile yerde duran gazete yapımı silahımı kapıyorum, doğrulmamla bir belimden bir çıt sesi evde yankılanıyor. Gidip ışıkları kapatıp yatağıma yatıyorum belim sakat kara sinekler inat. Bu bir savaş demek! Yarın yine karşılaşırız!

1 yorum:

  1. Unutmayın, 'sinek küçüktür ama video bulandırır' Gergedanadam. Sevgiler...

    YanıtlaSil